Slotdag Zomerseizoen Herendag

Maandag 24 september is het Zomerseizoen traditioneel afgesloten met een aantal wedstrijden.

De finale van de Matchplay-kampioenschappen in de A- en de B-klasse. De voorwedstrijden hebben in de vorm van een 3-tal poule wedstrijden plaats gevonden, waarna de 8 poule-winnaars in de halve finale per klasse d.v.m. loting aan elkaar werden gekoppeld. De winnaars van die halve finales streden dus om de 1e plaats in elk klasse, de verliezers van de halve finales om de 3e plaats.

Voor de overige aanwezige heren stond een Texas4Two Stableford-wedstrijd op het programma. Vanwege een groot groepsevenement vanaf 13.30 uur, was ons verzocht om dit programma vanaf hole 1 en 10 uit te voeren. Uiteraard hebben wij aan dit verzoek gehoor gegeven en hebben er twee 9-holes wedstrijden van gemaakt.

Na afloop kon men Chippen op de chipping-green naast het clubhuis om over een afstand van resp. 10, 20 en 30 meter zo dicht mogelijk bij de hole te komen, want dat leverde punten op. De meeste punten uiteraard als er in de hole werd gechipt. De wedstrijd leverde één winnaar op.

Om de winnaar bij de Texas4Two teams te bepalen werd het aantal Stableford-punten verhoogd met aantal verdiende punten bij het chippen en dat totaal bepaalde welk team er had gewonnen.

Als laatste spel-element was er de finale van de Putt-Competitie. De 8 finalisten werden in 2 groepen van 4 ingedeeld en na het uit 6 holes bestaande parcours te hebben afgewerkt, bleven er 4 heren over met het minste aantal putts. Deze 4 moesten het parcours nogmaals afwerken om de winnaar te bepalen. De spanning bleef er tot het laatst in omdat uiteindelijk een “shout-out” de beslissing moest brengen. De eerst aangewezen hole leverde nog een gelijke stand op, maar de volgende lange hole bracht de beslissing door een één-putt van de winnaar.

De prijsuitreiking duurde even want er werden vele prijzen uitgereikt.

De dag werd besloten met een, door de Herendag Commissie zo genoemde, “Town Hall Meeting”.
Een informeel overleg tussen Herendag Commissie en betrokken, geïnteresseerde herendag deelnemers met als doel een open gesprek over het reilen en zeilen van de Herendag, nu en in de toekomst.

Dat was goed, informatief, leuk en nuttig.

 

De Herendagcommissie