Zomerseizoen Herendag

Het zomerseizoen staat weer voor de deur!
De Herendag staat in de startblokken om dit zomerseizoen in te luiden met:

  • een openingswedstrijd op 26 maart
  • de start van de matchplay kampioenschappen op 9 april
  • een uitje naar golfbaan Crimpenerhout op woensdag 18 april

Openingswedstrijd 

Traditiegetrouw starten wij het zomerseizoen met een openingswedstrijd op 26 maart:

  • Tricolore Texas Scramble: bij deze spelvorm spelen wij 6 holes van geel, 6 holes van rood en 6 holes van oranje. Indien de witte afslagplaatsen op 27 maart zijn geopend, wordt dat 6 holes van wit, 6 holes van geel en 6 holes van rood.
  • Uitdagende Putt-wedstrijd: de winnaar ontvangt een prijs uit handen van één van onze golfpro’s. Daarnaast telt de Putt-wedstrijd mee als eerste wedstrijd voor de Putt-Competitie 2018.

We sluiten de dag met de prijsuitreiking van de verschillende onderdelen.

Start Matchplay kampioenschappen:

Drie weken na de openingswedstrijd t.w. 16 april starten we met de eerste wedstrijd van de matchplay kampioenschappen. We spelen in twee klassen t.w. de A-klasse voor spelers met een handicap tot en met 19,9 en een B-klasse voor heren met een handicap hoger dan of gelijk aan 20,0. In de A-klasse wordt gespeeld zonder handicap-verrekening, in de B-klasse met een handicap-verrekening van 75%. In flights van twee gaat men de baan in. De winnaars van elke flight spelen vervolgens weer in flights van twee een tweede wedstrijd. Op de slotdag van het zomerseizoen worden de finales gespeeld en blijft er in elke klasse zodoende één heer over die zich Matchplay Kampioen van 2018 mag noemen.

Uitje naar golfbaan Crimpenerhout:

In het begin van het zomerseizoen vindt ook altijd een uitje naar een andere golfbaan plaats. Dit jaar is gekozen voor de 9 holes golfbaan Crimpenerhout. Voor een aangenaam bedrag hebben wij een uitstekend programma kunnen samenstellen:

  • Ontvangst met koffie en cake
  • 9 holes golfen – shotgun
  • Lunch
  • 9 holes golfen – starten in flights van 3, om de 7 minuten.

Na afloop – onder het genot van een borrelhapje en een drankje – reiken we de prijzen uit.

Start Strokeplay kampioenschap:

Gedurende het zomerseizoen worden er 4 wedstrijden gespeeld in het kader van het Strokeplay kampioenschap 2018. De eerste wedstrijd wordt op 28 mei gespeeld.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op bovenstaande activiteiten en wensen u veel golfplezier!

De Herendagcommissie

herendag-zomerseizoen