Nieuwe regels & regelavonden

Per 1 januari 2019 veranderen de regels. Het doel van de regelmodernisering: minder golfregels, minder ingewikkelde regels en vlotter spel. Golf wordt op die manier leuker en sneller. Graag lichten we de komende tijd steeds een aantal nieuwe regels toe.

Het identificeren van de bal
In de nieuwe regels wordt vertrouwd op de ‘redelijke beoordeling’ van een speler bij het meten van een plaats, punt, lijn, gebied of afstand. Daarom is er per 1 januari 2019 geen ‘meldingsplicht’ meer als u een bal wil identificeren (of wil bekijken of hij beschadigd is). Maar u moet de bal nog wel markeren voordat u hem opneemt. 

Losse natuurlijke voorwerpen in de bunker
U mag losse natuurlijke voorwerpen in de bunker bewegen of verwijderen en u mag ook het zand aanraken met uw club of hand. Maar het is per 1 januari 2019 in een bunker nog steeds niet toegestaan om te ‘grounden’ in de directe buurt van uw bal. En als u bij het weghalen van losse natuurlijke voorwerpen de bal beweegt krijgt u daar één strafslag voor.

Droppen vanaf kniehoogte
Vanaf 1 januari 2019 gaan we bij het droppen de bal laten vallen van kniehoogte. In de video onder dit artikel ziet u hoe dit moet: hou de bal op kniehoogte en laat de bal los zodat hij recht naar beneden valt.

Tot 1 januari 2019 is de dropprocedure dat we de bal met gestrekte arm vanaf schouderhoogte laten vallen, maar daarbij stuitert of rolt de bal vaak weg waardoor je vaak opnieuw moet droppen. Dat kost tijd. Het idee achter de nieuwe dropprocedure is dat u vaak maar één keer hoeft te droppen en weer verder kan spelen.

Regelavonden: 17 en 23 januari
Wilt u meer weten over de nieuwe regels? De Handicap & regelcommissie organiseert op donderdag 17 januari en woensdag 23 januari regelavonden over de nieuwe golfregels. De avonden zijn van 19:00 tot 22:00 uur en vinden plaats op De Hooge Rotterdamsche. U kunt zich inschrijven voor één van de twee avonden.

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar yinbiemond@hotmail.com of door de inschrijflijst die op het prikbord hangt in te vullen.