U zoekt een actieve en gezellige club met een ruim aanbod golf- en clubactiviteiten?
Dan bent u bij De Hooge Rotterdamsche aan het juiste adres. De Hooge Rotterdamsche is er in eerste instantie voor haar leden, jong en oud, met een lage of hoge handicap. Iedereen voelt zich thuis bij onze club.

Spectaculaire baan

Onze thuisbasis (homecourse) is golfbaan De Hooge Rotterdamsche. Een zeer afwisselende en uitdagende baan, gelegen op een heuvelrug van circa 25 meter hoog. De 18 gevarieerde holes liggen in het prachtige groene Rottemeren-gebied aan de noordkant van Rotterdam. Wie hier eenmaal speelt kan niet wachten om de volgende ronde te spelen. Om die reden verkoos Joost Luiten De Hooge Rotterdamsche als zijn homecourse. Naast de uitgebreide oefenfaciliteiten, twee putting greens en een Driving Range die ‘s avonds ook nog eens is verlicht, bevindt zich de Golfschool De Hooge Rotterdamsche.
De professionals van de Golfschool begeleiden u om zo snel mogelijk nog meer plezier te beleven aan golf.

Voor elk niveau

De hoogteverschillen in de baan, een gevarieerde wedstrijdprogramma en onze gezellige clubleden zorgen ervoor dat iedereen hier graag komt en deelneemt aan onze activiteiten. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om met uw golfvrienden en vriendinnen (speciaal introductietarief) ‘vrij’ te spelen.

Wedstrijdprogramma

De Hooge Rotterdamsche is een zeer actieve club die met heel veel vrijwilligers ieder jaar weer een afwisselende wedstrijdkalender samenstelt. Op maandag golfen onze heren, op dinsdag de dames en op donderdag de senioren dames en heren gemixt. Naast deze ‘fun’-ochtenden organiseren wij op zaterdag en/of zondag clubwedstrijden. Natuurlijk mogen ook de clubkampioenschappen strokeplay, matchplay en tegen Par niet ontbreken. En ieder jaar organiseren wij ‘het Rijnmond Open’, hét strokeplay toernooit voor topamateurs!

(NGF) Competitie

Golfclub De Hooge Rotterdamsche heeft diverse NGF-competitieteams die op verschillende niveaus actief zijn. Om met de topteams mee te spelen moet men zich kwalificeren. Meer informatie over de competitie vindt u hier. Daarnaast organiseert de competitiecommissie zowel een winter- als een zomercompetitie.

Heren-, dames- en seniorendagen

Naast de gebruikelijke wedstrijden zijn er wekelijks inloopwedstrijden voor heren (maandag), dames (dinsdag) en senioren (donderdag). Er wordt wekelijks vaak een verschillende spelvorm gespeeld. Naast onze golfwedstrijden organiseren wij in de winter ook bridgemiddagen.

Business Club

De Hooge Rotterdamsche heeft een actieve Business Club die tal van (golf)evenementen organiseert. Omdat business-leden weten dat golf en zaken doen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.
Want op onze golfbaan en in de brasserie leert u uw (toekomstige) zakenpartners goed kennen. Daarnaast zijn wij omringd door duizenden bedrijven, zodat u waarschijnlijk uw investering snel terug verdient!

Jeugd

Wie de jeugd heeft heeft de toekomst! En met honderd actieve jeugdleden bouwen wij zeker aan een mooie toekomst. De jongste jeugd krijgt op zondag golfles, er worden leuke (golf)wedstrijden voor hen georganiseerd en de oudste jeugd doet met een eigen team mee aan de NGF-competitie. Het Jeugd Open trekt ook ieder jaar veel jeugd van andere golfbanen naar De Hooge Rotterdamsche om zich te meten met de baan, zijn/haar handicap en met onze jeugdleden. Zeer trots zijn wij dat de NGF ons het predicaat ‘Committed to Jeugd’ heeft toegekend. Het programma ‘Committed to Jeugd’ wordt door de NGF ieder jaar opnieuw getoetst en is bedoeld om een goed jeugdprogramma te ontwikkelen en/of verbeteren dat stevig verankerd is binnen de club.

Golf is een geweldige sport en hobby; voor jong en oud, voor fanatieke spelers, voor mensen die lekker op zichzelf buiten met golfvrienden willen bewegen, voor leden die zich naast golf ook willen inzetten voor clubactiviteiten, voor leden die het nut zien van business-golf en ook voor recreanten. Golf is een belevenis, zeker bij De Hooge Rotterdamsche, het best bewaarde geheim van de regio Rotterdam.