Reglement Clubkampioenschappen Matchplay 2017

 

Ook dit jaar zal de kwalificatie voor het finaleweekend van de Clubkampioenschappen Matchplay plaatsvinden door middel van een aantal voorrondes. Zowel deze voorrondes als de rondes in het finaleweekend worden zonder handicap-verrekening en van de backtees gespeeld.

Om te voorkomen dat voor het afwikkelen van deze voorrondes een aantal weekenddagen nodig is (wat ten koste gaat van andere wedstrijden), is voor de volgende gang van zaken gekozen:

  • Inschrijven voor de voorronde(s) voor het Clubkampioenschap Matchplay kan tot vanaf 1 april 2017 tot en met 30 mei 2017.
  • De voorrondes bepalen welke 16 heren en welke 16 dames zich kwalificeren voor het finale-weekend van zaterdag 2 september en zondag 3 september 2017.
  • Voor de laatste 16 spelers die aan het finale weekend deelnemen geldt dat de te spelen wedstrijden alleen in het aangewezen weekende gespeeld zullen worden.

Aan de voorronde(s) kunnen maximaal 128 heren en 64 dames deelnemen, inclusief de clubkampioenen van 2016. Bij 128 deelnemers worden drie voorrondes gehouden, bij 64 deelnemers worden twee voorrondes gehouden, bij 32 deelnemers wordt één voorronde gespeeld.

Zoals altijd al het geval is bij clubkampioenschappen, worden de inschrijvingen behandeld in volgorde van oplopende handicap (lage handicappers krijgen dus voorrang).

De matches die tijdens een voorronde gespeeld moeten worden, worden bekend gemaakt door de wedstrijdcommissie. De matches worden vastgesteld door plaatsing van de nummers 1 t/m 4 (indien ingeschreven) van het vorige matchplay-kampioenschap en verder op basis van de handicaps. Dit houdt in dat de nummers 1 t/m 4 van vorig jaar worden geplaatst als nummer 1 t/m 4. Bij 64 deelnemers wordt vervolgens de laagste handicapper nummer 5 geplaatst, de op één na laagste handicapper nummer 6, etc. De hoogste handicapper wordt als nummer 64 geplaatst, de op één na hoogste nummer 63, etc. (bij een deelnemersveld van 32 is dit respectievelijk 32 en 31).
Dit komt erop neer dat de clubkampioen van vorig jaar in de eerste voorronde zal spelen tegen de hoogste handicapper die meedoet (eventueel een bye indiener minder dan 64/32 deelnemers zijn), de nummer 2 van vorig jaar tegen de op één na hoogste handicapper, etc.

Uitgaande van voorgaande jaren is de verwachting dat bij de heren van een deelnemersaantal van maximaal 64 en bij de dames maximaal 32 sprake zal zijn.

Men wordt dringend verzocht zich alleen in te schrijven indien men voldoende gelegenheid heeft om mee te doen aan de voorronde(s) en men het gehele finale-weekend beschikbaar kan zijn.

De matches van de voorrondes moeten gespeeld worden in de volgende periodes:

Voorronde 1 Heren: 1 juni 2017 – 16 juli 2017.

Voorronde 2 Heren: 17 juli 2017 – 25 augustus 2017.

Voorronde Dames: 1 juni 2017- 25 augustus 2017.

Per voorronde is dus tenminste een periode van 6 weken beschikbaar.

De twee spelers van een match regelen onderling wanneer hun partij gespeeld wordt en boeken daarvoor zelf een starttijd. De uitslag van een match dient aan de wedstrijdleiding te worden doorgegeven door de winnaar van de match.

Indien de twee spelers van een match geen overeenstemming kunnen bereiken over de speeldatum, dienen zij beiden uiterlijk 2 weken voor het einde van de voorronde contact op te nemen met de wedstrijdleiding. De wedstrijdleiding onderneemt eventueel nog een bemiddelingspoging, doch is hiertoe niet verplicht. Het is en blijft de verantwoording van beide spelers om er gezamenlijk uit te komen.

De uitslag graag zo spoedig mogelijk via een e-mail doorgeven aan Gert Dingemanse: GertDingemanse@Casema.nl

Indien een match niet gespeeld is of de uitslag van een partij is niet bekend gemaakt aan de wedstrijdleiding, zal de wedstrijdleiding beslissen wie er door mag naar de volgende ronde. Beroep tegen deze beslissing is niet mogelijk.

Tot slot:

Deze manier van kwalificeren voor het finale-weekend van de Clubkampioenschappen Matchplay kan alleen soepel verlopen indien alle deelnemers hun beste beentje voor zetten. We vragen dan ook een ieder om zo veel mogelijk flexibel te zijn bij het maken van een afspraak voor een match opdat alle matches gespeeld kunnen worden.

De wedstrijdcommissie